Artistmind - Wat betekent CMS

Wat betekent CMS


Created: 2015-03-8 Last modified: 2015-03-9 Published: 2015-03-8

CMS betekent Content Managment System. Bij content moet je denken aan tekst, afbeeldingen, geluid en video filmpjes. Deze kan je dan Managen via een systeem. Artistmind heeft zoeen systeem.

Het voordeel van het Artistmind CMS is dat het makkelijk in gebruik is en dat je secties kan aanmaken. Hierdoor kan je je website zo groot maken als je zelf wilt. Er zijn verschijnende mogelijkheden om een hyrargiese structuur aan te maken. Zo is het mogelijk om een photo gallery aan te maken, bestanden te uploaden en formulieren te maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om richt tekst (tekst met afbeeldignen en opmaak) te gebruiken. Sinds niet zo lang kan er ook gebruik gemaakt worden van groepen mensen. 

Stel dat je een school bent. Je hebt verschillende klassen. Dan is het belangrijk dat je communiceert naar nieuwe leerlingen en algemene informatie toegankelijk maakt. Deze algemene informatie is toegankelijk voor het publieke domein. Je kan ook een inlog maken met hetzelfde cms systeem. Deze mensen kan je indelen in groepen en zo kan iedereen informatie krijgen die hij of zij nodig heeft. Je kan dan informatie delen per groep of individuele pagina aanmaken.