Artistmind - Hoe kan ik een filmpje embedded of ander element

Hoe kan ik een filmpje embedded of ander element


Created: 2013-02-16 Last modified: 2013-02-16 Published: 2013-02-16

Wanneer je content op een andere plek hebt staan zoals bijvoorbeeld youtube soundcloud of vimeo. Dan is het vaak mogelijk dat je de content ook op je eigen site kan plaatsen. Deze procedure heet embedden.

Wanneer je content wilt embedden dan moet je eerst de embed code zien te krijgen van de exteren site. Wanneer je de code hebt druk je in je nicedit rich text editor op de html knop. Knip en plak de embed code in de html vak en druk daarna op submit. Nu is de content van een externe site op de site geplaatst.

Wanneer je een object embed in je site dan maakt het stukje embed code dat je op je site geplaatst hebt contact met de externe site. Dit betekent dat het niet op jouw server wordt opgeslagen maar alles wat er gebeurt wordt op een andere server opgeslagen.

In Nederland heb je de cookie wetgeving. Vaak is het zo dat je ook getrackt wordt op de externe sites. Dit betekent dat als je je aan de cookie wetgeving wilt houden dat je of om toestemming moet vragen of geen externe embedded code mag gebruiken.