Artistmind - Windows stereo sound op een surround reciever

Windows stereo sound op een surround reciever


Created: 2018-03-19 Last modified: 2018-03-19 Published: 2018-03-19


Wanneer je spotify of deezer of een andere muziek applicatie gebruikt op je laptop dan merk je al gauw dat hij geen gebruikt maakt van de surround mogelijkheden van je receiver. Ik wil dit probleem oplossen en uitleggen hoe dat komt.

Oplossing
Je moet je soundcard van windows instellen op stereo. Wanneer je surround wil gebruiken moet je telkens handmatig deze instelling van je soundcard wijzigen.

Probleem
Spotify en Deezer een andere muziek apps hebben vaak stereo content. In Windows kunnen meerdere apps en applicatie tegelijkertijd audio afspelen. Hoe windows dat doet is alle audio downsampelen op je audiokaart. Het probleem is dat windows daardoor niet de originele settings van je applicatie gebruikt. Het kan zo zijn dat je tegelijkertijd stereo audio afspeelt met surround audio daardoor kan windows nooit de originele audio opties gebruiken. Op zich zou je zeggen handig dat Windows alle formaten tegelijkertijd kan afspelen en dat hij de bron instellingen niet meeneemt dat is dan prima.

Het probleem wat zich daardoor voordoet als jij je soundcard op surround hebt staan en je speelt Spotify of Deezer of een andere muziekapp af in stereo dan gaat hij het downsampelen naar surround. Je receiver ontvangt hierdoor een surround signaal terwijl het bronbestand stereo is. Daardoor gaat je receiver het ook behandelen als een surround signaal en speelt het alleen af op de voorste speakers. De oplossing is dan ook om je windows soundcard in te stellen op stereo omdat de bron stereo is. Wanneer je receiver een stereo signaal ontvangt gaat je receiver het vervolgens decoderen en zal hij daardoor gebruik maken van je surround.

Voer hier uw username en password in:

Username
Password